TANÁROKNAK

 

Mit tehet a pedagógus?

 

Mivel Önök is sok időt töltenek a gyerekekkel (gyakran többet, mint a szülő), az egészségre való nevelésben való szerepük felbecsülhetetlen. Számunkra egyértelmű, hogy az egészséges táplálkozásra, életmódra való nevelést a lehető legfiatalabb korban el kell kezdeni, és elengedhetetlen, hogy gyermekeink az iskolában is halljanak arról, hogy nem mindegy, mit esznek, mit isznak, hogyan élnek. Fontos, hogy naponta többször fogyasszanak friss zöldséget, gyümölcsöt, esetleg 100%-os gyümölcsleveket, melyek nem csak egészségesek, hanem nagyon finomak is.

 

Az Önöknek szóló oldalakon megpróbálunk néhány ötletet összegyűjteni, hogy mire is lehetne, kellene odafigyelni az iskolában. Ha megfogadják tanácsainkat, örömünkre szolgál. Amennyiben további ötleteik is vannak, megtiszteltetésnek vesszük, ha megosztják velünk és a közösséggel. Minden beérkező javaslatot, véleményt közzéteszünk honlapunkon, de olyan fényképekért is hálásak vagyunk, melyeken diákjaik, osztályaik - jó példát mutatva - örömmel fogyasztanak almát.

Ha osztálykirándulás alkalmával meglátogatnának egy gyümölcsöst, hűtőházat, vagy csomagoló üzemet, örömmel fogadjuk osztályát a Dunántúl számos részén, és szívesen megkóstoltatjuk szezonális gyümölcseinket, vagy 100%-os gyümölcsleveinket.